Bor-és gasztronómiai vitorlástúra ajánlatunk hosszú hétvégére

   

Balatonlelle egy vidám, gondozott kisváros, mely számtalan látnivalót kínál az idelátogató vendégeknek. A város évről évre szépül, korszerű szolgáltatásokkal gazdagodik, míg gondosan őrzi és ápolja a múlt emlékeit, felelősséggel tervezi, építi a jövőt.

Nevezetességek: Városháza, Szent István tér, Béke park, Móló sétány

Bor-és gasztronómiai ajánló:
Konyári pincészet:
A Konyári Pince jelenleg 25 hektáron gazdálkodik, évente körülbelül 110-140 ezer palackot forgalmaz. Ültetvényeik a környék jobb fekvéseiben találhatók. A birtok egyik ékköve, az 1757-ben épített téglaboltozatos pince, a balatonlellei Kishegyen található, ahol a szőlőművelés és borkészítés hagyománya 800 éves múltra tekint vissza.
CÍM: Kishegy 0113/7
TELEFON: 06/30-475-5078, 85 700 037
E-MAIL: info@konyari.hu
HOMEPAGE: www.konyari.hu

Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik. A csaknem kerek hegy kerülete 11 km, észak-déli irányban kissé megnyúlt tetőrégiójának átmérője 1–1,5 km, legmagasabb pontjának tengerszint feletti magassága 437,4 m.

Badacsony, a szőlő és a bor nemzetközi városa.
A Badacsonyi borvidék a Dunántúl közepén, a Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony környékén található. Területe 1600 hektár. A badacsonyi borok jellegzetesen testesek, tüzesek, zamatosak. A legnagyobb mennyiségben Olaszrizling terem, amelyet jó évjáratokban hosszabban érlelnek a tőkén és szemelt rizlingként hoznak forgalomba. Nagyobb termőterületen található meg a Szürkebarát, Tramini, Ottonel muskotály, Rajnai rizling és a Chardonnay is.
Badacsonyi borút

Balatonszemes
Régészeti leletek jelzik, hogy ezen a településen már a kelták, a rómaiak és a honfoglaló magyarok is jelen voltak.
Szemes szeretné megőrizni azt a tulajdonságát, melyben a környék más üdülőhelyeitől különbözik, mégpedig, hogy ne legyen túlzsúfolt, hangos, hivalkodó, s az idelátogatók teljes nyugalmát, pihenését szolgálja.

Nevezetességek: Hunyadi kastély, Posta múzeum, Bagolyvár

Bor-és gasztronómiai ajánló:
Bujdosó pincészet:
A Bujdosó Családi Pincészet a Balaton déli partján gazdálkodik. A változatos somogyi dombság legszebb dűlőin Viszipusztától a holládi Bari-hegyig összesen 80 ha szőlőt művelnek.
CÍM: Balatonszemes, Gárdonyi Géza u. 2.
TELEFON: 06/20-9213-742
E-MAIL: info@bujdoso.com
HOMEPAGE: www.bujdoso.com

Kistücsök étterem és borpince
Pincészetükben több, mint 300 féle bor és több féle borkóstoló program közül lehet válogatni, melyek során a vendég sommelier segítségével ismerkedhet meg Magyarország nagy borvidékeivel, borkultúrájával, pincészeteivel, valamint az ételek és a borok csodálatos harmóniájával.
CÍM: Balatonszemes, Bajcsy Zs. U. 25.
TELEFON: 06/84-360-133
E-MAIL: kistucsoketterem@t-online.hu
HOMEPAGE: www.kistucsok.hu