Egy hetes (Péntektől – Csütörtökig) vitorlástúra ajánlatunk:

   

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése. A látványos táj és természeti adottságokban bővelkedő község. Híres, még ma is meglévő nevezetessége a helynek a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még épületek a hang szabad oda-vissza terjedését nem gátolták. Tiszta, csendes időben még most is megfigyelhető, elsősorban télen.
A tihanyi dombon vár, illetve erőd is állott, amelyet a török háborúk idején az ellenség nem tudott elfoglalni. Nyomai illetve maradványai ma is láthatók a félsziget számos turistaútvonala, tanösvénye, azaz jelzett sétaterv térképei segítségével.

Ajánlatunk egy kis kellemes séta az óvárosban és az Apátságnál, majd egy kellemes vacsora elfogyasztása a helyi, autentikus éttermek egyikében.

Zánka a Balaton északi partján, Balatonfüredtől délnyugatra, Balatonakali és Köveskál közt fekvő település.

Nevezetességek:
Zánka Gyermek és Ifjúsági Centrum (ZGYIC) – Kalandpark
ZGYIC strand
Hegyestű:
A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között 337 méterre magasodó Hegyestű. A Balaton felől szabályos kúp alakot mutató hegy északi felét az egykori kőbánya lefejtette, a visszamaradt, közel 50 m magas bányafal azonban felfedi számunkra az 5-6 millió évvel ezelőtt működött bazalt vulkán belsejét. A vulkán kráterében megdermedt láva a kihűlés folytán sokszögletű, függőleges oszlopokra vált el. A látvány hazánkban egyedülálló, de európai viszonylatban is ritkaságszámba megy.

Szigliget a Balaton északi partján, Badacsony és Keszthely között fekvő félszigeten, számos vulkanikus dombon elterülő falu.
Régészeti leletek szerint már a kőkorban és bronzkorban is lakott volt, és kelta, római illetve avar sírleletek is kerültek elő. A XII. századból több írásos, sőt épített emlék (Avasi-templomrom) is maradt ránk. Neve (Sziget-liget; Zeg-Ligeth) korábbi sziget mivoltára utal, szigetjellegét az 1822-es partrendezéssel szüntették meg.

Nevezetességek: Szigligeti Vár, Esterházy-kastély, Ófalu

Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekvő, élénk turizmussal, fontos gazdasággal, ősi történelemmel és kultúrával rendelkező város.

Nevezetességek: Festetics kastély, Helikon park, Dongó-ház

Badacsony a szőlő és a bor nemzetközi városa.
A Badacsonyi borvidék a Dunántúl közepén, a Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony környékén található. Területe 1600 hektár. A badacsonyi borok jellegzetesen testesek, tüzesek, zamatosak. A legnagyobb mennyiségben Olaszrizling terem, amelyet jó évjáratokban hosszabban érlelnek a tőkén és szemelt rizlingként hoznak forgalomba. Nagyobb termőterületen található meg a Szürkebarát, Tramini, Ottonel muskotály, Rajnai rizling és a Chardonnay is.
Badacsonyi borút

Balatonlelle egy vidám, gondozott kisváros, mely számtalan látnivalót kínál az idelátogató vendégeknek. A város évről évre szépül, korszerű szolgáltatásokkal gazdagodik, míg gondosan őrzi és ápolja a múlt emlékeit, felelősséggel tervezi, építi a jövőt.

Nevezetességek: Városháza, Szent István tér Béke park Móló sétány

Bor-és gasztronómiai ajánló:
Konyári pincészet:
A Konyári Pince jelenleg 25 hektáron gazdálkodik, évente körülbelül 110-140 ezer palackot forgalmaz. Ültetvényeik a környék jobb fekvéseiben találhatók. A birtok egyik ékköve, az 1757-ben épített téglaboltozatos pince, a balatonlellei Kishegyen található, ahol a szőlőművelés és borkészítés hagyománya 800 éves múltra tekint vissza.
CÍM: Kishegy 0113/7
TELEFON: 06/30-475-5078, 85 700 037
E-MAIL: info@konyari.hu
HOMEPAGE: www.konyari.hu