Romantikus vitorlástúra ajánlatunk hosszú hétvégére

   

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése. A látványos táj és természeti adottságokban bővelkedő község. Híres, még ma is meglévő nevezetessége a helynek a tihanyi visszhang vagy echo, amely a tihanyi apátság és a Visszhang-domb között keletkezett akkor, amikor még épületek a hang szabad oda-vissza terjedését nem gátolták. Tiszta, csendes időben még most is megfigyelhető, elsősorban télen.
A tihanyi dombon vár, illetve erőd is állott, amelyet a török háborúk idején az ellenség nem tudott elfoglalni. Nyomai illetve maradványai ma is láthatók a félsziget számos turistaútvonala, tanösvénye, azaz jelzett sétaterv térképei segítségével.

Ajánlatunk egy kis kellemes séta az óvárosban és az Apátságnál, majd romantikus vacsora elfogyasztása a helyi, autentikus éttermek egyikében.

Csopak a Balaton keleti medencéjének északi partján fekszik, Balatonfüred (pontosabban az ahhoz csatolt Balatonarács) és Paloznak között. A Veszprémet a Balatonnal összekötő festői Nosztori-völgy szájánál fekszik.

A legszebb és legromantikusabb kilátás a Balatonra a Szent Donát Pincészet éttermének teraszáról látható:
Szent Donát Pince és Borház Csopak:
CÍM: 8229 Csopak, Kisfaludy Károly u. 3.
GPS: 46° 58′ 56,19″ N
17° 54′ 36,18″ E
TEL: 06/20-333-8111
E-MAIL: info@szentdonat.hu
HOMEPAGE: www.szentdonat.hu

Balatonföldvár a Balaton déli partján, Szántód és Balatonszárszó között található. A földvári fürdőtelepet a 19. század végén a gróf Széchenyi-család alapította, majd gróf Széchenyi Imre egy parkot hozott létre, amelyet Spur István mérnök és Schilhán József kertész készítettek el.
A település kedvelt üdülőhely volt az arisztokrácia és magas hivatali, katonai körökben.

Nevezetességek: Belváros, Galambsziget, Naplemente a parton, Bajor Gizi és Kandó Kálmán villák