Biztosítsd be magadat!

Mindenki a gondtalan és nyugodt kikapcsolódásra vágyik sportolás, nyaralás közben, különösen akkor, ha ennek egy részét vízen töltheti.

Ehhez nyújt segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának BalatonHelp szolgáltatása. A BalatonHelp a szerződött időszakra a nap 24 órájában nyújt kedvezményes támogatást és biztonságot! Részletesebb információkat a BalatonHelp assistance csomag ajánlatairól a http://www.balatonhelp.hu weboldalon találhatsz.

Online ügyintézés! Idő és pénzmegtakarítás vízen és szárazon!

Biztonság! Nyugalom! Kényelem!

Élj a lehetőséggel és biztosítsd be magad és vízi járműved a nyaralás minden percére, vagy akár a teljes szezonra!


Balatonhelp ingyenes vízi segélykérő okos telefon alkalmazás

Hogy a segítség mindig oda érkezzen ahol Ön bajban van

Okulva a 2011. évi Kékszalag éjszakáján történt segítségkérésekből, amikor a segítségkérők közül nagyon sokan nem tudták megmondani pontos helyzetüket, ahova a segítséget kérték, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), ingyenes okos telefonos segélykérő applikációt fejlesztett ki. A projekt célja, hogy a bajban lévők gyorsan, a lehető leghatékonyabban tudjanak segítséget kérni úgy, hogy a VMSZ azonnal tudja a bajban lévők pontos koordinátáit.

Napjaink okos telefonjai, legyenek bár Android, IOS vagy Windows operációs rendszerűek, a beépített GPS moduljuk segítségével pillanatok alatt el tudják juttatni a szükséges információkat mobil internet vagy sms segítségével a segélykérést fogadó központba. Ennek segítségével azonnal azonosításra kerül a segélykérő mobiltelefonszáma illetve a készülék pozíciója. A baj pontos helyét ismerve a mentőhajók jelentős időt megspórolva tudnak a helyszínre érkezni és segítséget nyújtani.

Hogyan veheti igénybe az ingyenes segélykérő applikációt?

Az applikáció teljesen ingyenesen letölthető a következő források valamelyikéről:

 • www.balatonhelp.hu Az oldalra az okos telefon böngészőjén keresztül belépve, az oldal jobb oldalán, a telefonjának megfelelő (APPLE Iphone: APP STORE, ANDROID: GOOGLE PLAY, WINDOWS PHONE: WINDOWS STORE) gombra kattintva telefonja azonnal a készülékgyártó hivatalos applikáció áruházába navigálja, ahol az útmutatást követve pillanatok alatt telepítheti az alkalmazást ingyenesen.
 • APP STORE Apple Iphone: Telefonján megnyitva az APPSTORE-t a VMSZ Balatonhelp programra rákeresve tudja telepíteni az applikációt.
 • GOOGLE PLAY Android telefon: Telefonján megnyitva az GOOGLE PLAY-t a Balatonhelp programra rákeresve tudja telepíteni az applikációt.
 • WINDOWS STORE Windows telefon: Telefonján megnyitva a WINDOWS STORE-t a Balatonhelp programra rákeresve tudja telepíteni az applikációt.

FIGYELEM: Bármely telefonra történt applikáció telepítést követően mindenképpen indítsa el a frissen telepített applikációt. Az első indítás során készüléke (típustól függően eltérő módon) egy regisztrációs sms-t fog generálni, amit el kell küldenie számunkra (a készülék mindent automatikusan beállít, Önnek csak a küldésre kell kattintania, amennyiben készüléke felkínálja azt). A regisztráció célja, hogy a segélykérő rendszer telefonszámát és a telefonon futó alkalmazást összerendelje, így segélykéréskor azonnal el tudja küldeni az azonosított segítségkérést telefonkészüléke. Fontos továbbá, hogy készülékén engedélyezze, vagy ne tiltsa le a Balatonhelp applikáció lokalizációs (GPS) hozzáférését, mivel ha ezt megteszi, akkor a program nem fog hozzáférni a készülék pozíció adataihoz.

A segítségkérés menete:

 • Indítsa el a programot!
 • Amennyiben készüléke felkínálja, fogadja el a technikai figyelmeztetés (WINDOWS PHONE és ANDROID: pipálja ki a négyzetben, hogy „Elfogadom”, majd kattintson a bal alsó sarokban lévő tovább gombra)!
 • Kattintson a jobb alsó sarokban lévő piros „Segélyhívás” gombra!
 • Nyomja meg a képernyő közepén lévő piros, kerek gombot!
 • Készüléke megkérdezi, hogy biztosan kezdeményezi-e a segélykérést?
 • Nyomja meg az Igen gombot!
 • Készüléke a rendelkezésére álló lehetőségeken keresztül (mobil internet kapcsolat, sms) elküldi a segélykérését az Ön aktuális pozíciójával.

A VMSZ Mentésirányítási központja a segélykérés fogadását követően fel fogja venni Önnel a kapcsolatot azon a készüléken, amiről a segítséget kérte. Amennyiben nem tud válaszolni a hívásra a mentőhajók az életveszély esetén megállapított protokoll szerint fognak eljárni. Amennyiben tud válaszolni a hívásra kérjük, tömören foglalja össze kollégánk számára, hogy mi a probléma, így a leghatékonyabb módon fog tudni segíteni Önnek.

Az ingyenes segélykérő applikáció használatához mindig feltöltött állapotban vigye magával készülékét a vízre és használjon vízhatlan telefontokot hozzá, hogy amikor segítségre van szüksége, akkor rendeltetésszerűen tudja használni készülékét.

Kérjük, hogy az applikációt felelősséggel használják, és csak próbaképpen ne indítsanak segélyhívást, mivel ezzel terhelik a rendszert és esetlegesen egy valódi segélyhívás feldolgozását és kiszolgálását akadályozzák ezzel.

A VMSZ mindig, minden körülmények között ingyenesen biztosítja az életmentést a bajbajutottak számára.